preskoči na sadržaj

Srednja škola Dragutina Stražimira

Login

SREDNJA ŠKOLA DRAGUTINA STRAŽIMIRA

GUNDULIĆEVA 2a

10 380 SVETI IVAN ZELINA

ured@ss-dstrazimira-svetiivanzelina.skole.hr

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

STRUKOVNO PODRUČJE: GIMNAZIJA

PROGRAM: OPĆA GIMNAZIJA

Trajanje obrazovanja: 4 godine

Gimnazija je četverogodišnja općeobrazovna srednja škola koju učenici završavaju polaganjem ispita državne mature. Svrha je obrazovanja u gimnaziji razviti kod učenika intelektualnu širinu, potrebu za novim spoznajama i djelovanjima, istraživačku radoznalost, te osposobiti ih za izvođenje logičkih zaključaka, stvaralačko mišljenje i samostalno učenje. Školovanjem prema gimnazijskom programu učenici stječu kompetencije (znanja i vještine) iz općeg znanja, čime stvaraju kvalitetan temelj za nastavak obrazovanja na visokoškolskim ustanovama i fakultetima. Prema vrsti nastavnog plana i programa postoji pet vrsta gimnazija, jedna od kojih je opća gimnazija.

Opća gimnazija podrazumijeva uravnotežen odnos svih općeobrazovnih nastavnih predmeta, a izborna je nastava obvezni dio nastavnog plana i programa. Stoga već pri upisu u gimnaziju učenici alternativno biraju program etike ili vjeronauka. Obvezno je učenje dvaju stranih jezika (u našoj školi engleskog i njemačkog), te učenici prilikom upisa definiraju koji će im strani jezik biti prvi, a koji drugi. Preporuča se da se zbog prethodno stečenih znanja i zahtjeva nastavnog plana i programa kao prvi strani jezik odabere nastavak učenja onog jezika kojeg je učenik počeo učiti u prvom razredu osnovne škole, no učenik nije obvezan tako postupiti. U program učenja drugog stranog jezika mogu se uključiti i učenici početnici.

Učenici naše gimnazije postižu izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, ponajprije iz hrvatskog i engleskog jezika, matematike, fizike, kemije, biologije, vjeronauka te povijesti. Rezultati naših učenika na državnoj maturi također pokazuju odličnu pripremljenost za nastavak školovanja. Učenici su aktivno uključeni u razne izvannastavne aktivnosti, poput sportskih aktivnosti u ŠŠD-u Mladen Dananić, rada u Eko skupini te volonterskog programa Crvenog Križa, u kojima također postižu izvrsne rezultate.

 

      
     

Priloženi dokumenti:
OPCA GIMNAZIJA.pdf

preskoči na navigaciju