preskoči na sadržaj

Srednja škola Dragutina Stražimira

Login

SREDNJA ŠKOLA DRAGUTINA STRAŽIMIRA

GUNDULIĆEVA 2a

10 380 SVETI IVAN ZELINA

ured@ss-dstrazimira-svetiivanzelina.skole.hr

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

SEKTOR: ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO

ZANIMANJE: ELEKTROINSTALATER

Trajanje programa: 3 godine

 imgres.jpg

 

Opis poslova

Elektroinstalater postavlja, ispituje, stavlja u pogon i održava niskonaponske instalacije i postrojenja za raspodjelu električne energije, antenske i komunikacijske instalacije, uzemljenja i gromobrane te postrojenja za izjednačavanje potencijala, rasvjetnih uređaja i rezervnih izvora električne energije. Preventivno održava postavljene uređaje i električnu opremu te otklanja moguće kvarove. Radi na obilježavanju instalacija, postavljanju cijevi i vodova, ugradnji razvodnih ormara, priključnih elemenata, električnih uređaja i elektroopreme. Posao obavlja u otvorenim i zatvorenim prostorima, u domaćinstvima, uredima i industrijskim postrojenjima.

 

Laboratorijske vježbe u školi                                    Praktična nastava u školi

Poželjne osobine

Osoba koja radi kao elektroinstalater mora biti smirena i staložena u radu, sposobna održavati ravnotežu te imati sposobnost rada na visinama. Poželjno je da je dobrog zdravlja, dobre motorike i prosječne tjelesne snage. Mora imati dobar vid na blizinu i daljinu, a neophodna je sposobnost razlikovanja boja.

Stručni predmeti, zaposlenje ili nastavak školovanja

Stručni dio obrazovanja za zanimanje elektroinstalater obuhvaća predmete kao što su Elektrotehnika, Električne instalacije, Električni strojevi i uređaji, Električne mreže te Elektronika i upravljanje. Znanje teorijskih predmeta služi kao osnova za razumijevanje i praćenje praktične nastave. Elektroinstalateri zaposleni u struci mogu nakon dvije godine rada polagati majstorski ispit, koji im omogućava otvaranje vlastitog obrta ili pak mogu nastaviti školovanje.

 

Priloženi dokumenti:
Elektroinstalater.ppsx

preskoči na navigaciju