preskoči na sadržaj

Srednja škola Dragutina Stražimira

Login

SREDNJA ŠKOLA DRAGUTINA STRAŽIMIRA

GUNDULIĆEVA 2a

10 380 SVETI IVAN ZELINA

ured@ss-dstrazimira-svetiivanzelina.skole.hr

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

UDŽBENICI I DOM ZA ŠK. GOD. 2020./2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji,

donosimo vam popise udžbenika koji će se koristiti u školskoj godini 2020./2021. Uz njih su priložene i liste odabranih drugih obrazovnih materijala, koje su za uporabu dopustile agencije AZOO i ASOO.

Učenici koji dolaze s područja Grada Zagreba ovjerenu listu udžbenika mogu podići u tajništvu škole odnosno ne moraju je sami ispisivati. Obavijest o postupku ishođenja prava na dobivanje udžbenika koje financira Grad Zagreb dostupna je na poveznici http://ss-dstrazimira-svetiivanzelina.skole.hr/?news_hk=1&news_id=605&mshow=1019#mod_news.

Udžbenici za prvi razred opće gimnazije odabrani su iz Kataloga odobrenih udžbenika objavljenog 2019. godine, te su na listama navedeni i komercijalni drugi obrazovni materijali koje ćete prema odluci nastavnika, a u skladu s Katalogom odobrenih drugih obrazovnih materijala koristiti od sljedeće jeseni. 

Udžbenici za prve razrede smjerova agrotehničar i tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom jednim su dijelom odabrani iz Kataloga odobrenih obveznih udžbenika objavljenog 2019. godine, kao i Kataloga odobrenih drugih obrazovnih materijala iz 2019., a jednim dijelom slijede Katalog iz 2014. godine, sukladno naputku MZO-a.

Udžbenici za drugi i treći razred opće gimnazije u cijelosti su odabrani iz Kataloga odobrenih udžbenika objavljenog 2020. godine.  Uz pojedine su udžbenike odabrani i prateći komercijalni drugi obrazovni materijali, koji podrazumijevaju radne bilježnice koje će se koristiti paralelno s udžbenicima.

Udžbenici za drugi i treći razred smjerova agrotehničar i tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom jednim su dijelom odabrani iz Kataloga odobrenih obveznih udžbenika objavljenog 2020. godine, a jednim dijelom slijede Katalog iz 2014. godine, sukladno naputku MZO-a. Uz pojedine su udžbenike odabrani i prateći komercijalni drugi obrazovni materijali, koji podrazumijevaju radne bilježnice koje će se koristiti paralelno s udžbenicima.

Udžbenici za četvrte razrede četverogodišnjih smjerova u cijelosti slijede Katalog iz 2014. godine.

Katalog iz 2014. godine gotovo u cijelosti slijedeudžbenici za sve razrede trogodišnjih obrtničkih zanimanja, odnosno novi su udžbenici propisani samo za predmete Vjeronauk – Katolički i Etika. Popis odabranih durgih obrazovnih materijala dostupan je u privitku. 

U šk.god. 2020./2021. veći dio troškova nabavke udžbenika, kao i dio troškova nabavke drugih obrazovnih materijala, za učenike prvih, drugih i trećih razreda, osim onih koji dolaze s područja Grada Zagreba, snosit će Grad Sveti Ivan Zelina. Kao i prošle godine, nabavka udžbenika i dijela drugih obrazovnih materijala koji su besplatni za roditelje odnosi se na učenike upisane u redovnim upisnim rokovima propisanim Odlukom o upisu, odnosno ne uključuje učenike koji će se upisivati u naknadnom roku, koji će tijekom godine mijenjati program unutar škole ili tražiti premještaj iz druge škole. Precizan podatak o udjelu sufinanciranja objavit ćemo nakon završetka ljetnog upisnog roka, te nakon što budu objavljene sve cijene drugih obrazovnih materijala. U slučaju ispisa iz škole, učenik je udžbenike koje je financirao Grad Sveti Ivan Zelina dužan vratiti prilikom potpisivanja ispisnice

Dio udžbenika i/ili drugih obrazovnih materijala za učenike budućih prvih, drugih i trećih razreda koje će financirati roditelji potrebno je nabaviti tijekom prva dva tjedna nastave u novoj školskoj godini.

U istom su roku udžbenike dužni nabaviti učenici budućih četvrtih razreda, koji su počeli školovanje u našoj školi prije nego što smo s Gradom dogovorili model (su)financiranja. 

Popisi udžbenika za šk. god. 2020./2021. dostupni su u izborniku s lijeve strane, dok se popisi drugih obrazovnih materijala nalaze ispod ovog teksta.

 

preskoči na navigaciju