preskoči na sadržaj

Srednja škola Dragutina Stražimira

Login

SREDNJA ŠKOLA DRAGUTINA STRAŽIMIRA

GUNDULIĆEVA 2a

10 380 SVETI IVAN ZELINA

ured@ss-dstrazimira-svetiivanzelina.skole.hr

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SUDJELOVANJE U PROJEKTU REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI – INDUSTRIJA 4.0
Autor: Martina Zerec, 27. 4. 2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Iznimno nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je naša škola jedan od partnera na projektu Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0 (UP.03.3.1.04.0001). Nositelj je tog projekta Srednja strukovna škola Velika Gorica, a u realizaciju je uključeno čak 15 partnera: Zagrebačka županija, Srednja strukovna škola iz Samobora, Srednja škola Dugo Selo, Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, Srednja škola Dragutina Stražimira, Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad, Srednja škola Ban Josip Jelačić, Srednja škola Vrbovec, Srednja škola Jastrebarsko, HZZ – Regionalni ured Zagreb, HOK- Obrtnička komora Zagreb, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Alas-Info d.o.o., Teh-Cut d.o.o. i Obrtničko učilište.

Planirano trajanje projekta: 48 mjeseci, od prosinca 2019. do prosinca 2023.

Vrijednost projekta: 46.634.586,53 kuna (100% bespovratna sredstva)

Cilj projekta: uspostava RCK koji će stručnim usavršavanjem odgojno-obrazovnih djelatnika, modernizacijom postojećih obrazovnih programa, razvojem novih programa i promocijom strukovnih zanimanja provoditi učenje temeljeno na radu, poticati i podupirati inovativnost, razvoj i primjenu digitalnih proizvodnih tehnologija kod učenika i odraslih polaznika u svrhu cjelokupnog razvoja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Zagrebačkoj županiji i RH.

Elementi projekta su:

E1: Uspostava organizacije rada i razvoja regionalnog centra kompetentnosti     

E2: Razvoj i/ili unaprjeđenje te provedba redovitoga strukovnog obrazovanja, programa obrazovanja odraslih u RCK

E3: Jačanje kompetencija odgojnoobrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca vezanih za provedbu programa redovitog strukovnog obrazovanja i programa za obrazovanje odraslih

E4: Promocija strukovnih zanimanja i rada RCK

EV: Promidžba i vidljivost

EPM: Upravljanje projektom i administracija

Misija Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0 jest osigurati relevantno strukovno obrazovanje i osposobljavanje s osobitim naglaskom na provedbi učenja temeljenog na radu, inovacijama i potrebama tržišta rada.

Povezivanjem svih bitnih dionika na jednom mjestu stvorit će se preduvjeti za oblikovanje obrazovnog procesa sukladno razvojnim strategijama na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Škole povezane u partnerstvo zajednički će upravljati resursima, promicati integraciju tehnologija i znanja iz područja strojarstva u cjelovit koncept Industrije 4.0 i objedinjeni pristup razvoju strukovnog obrazovanja u regiji.

Regionalni centar kompetentnosti - Industrija 4.0 u programu djelovanja, između ostalog, ima za cilj integraciju učenika s teškoćama u nastavne programe i učenje temeljeno na radu, prilagodbu učionica, nastavnih pomagala i radionica učenicima i odraslim osobama s TUR u programima cjeloživotnog učenja. 

Više o projektu saznajte na https://www.rck-vg.hr/ te www.struktrurnifondovi.hr.

Izvor: https://www.rck-vg.hr/  


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju