preskoči na sadržaj

Srednja škola Dragutina Stražimira

Login

SREDNJA ŠKOLA DRAGUTINA STRAŽIMIRA

GUNDULIĆEVA 2a

10 380 SVETI IVAN ZELINA

ured@ss-dstrazimira-svetiivanzelina.skole.hr

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN PREVENCIJE I DRUGE OBAVIJESTI
Autor: Martina Zerec, 16. 12. 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Približavamo se kraju prvog polugodišta te božićnim i novogodišnjim blagdanima, čime ćemo ovu, po mnogočemu neobičnu godinu, privesti kraju. Budući da nismo imali prilike obilježiti Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, kao ni sudjelovati u tradicionalnoj predbožićnoj humanitarnoj akciji Hrvatskoga Caritasa Za 1000 radosti, pozivamo vas da solidarnost prema ljudima u potrebi iskažete na drugi način. Svakodnevica, nažalost, za to pruža obilje prilika, od obavljanja kupovine za susjede u (samo)izolaciji, preko online volontiranja, do donacije odjeće, hrane i financijskih sredstava onima koji su ostali bez prihoda.

I naš će ovogodišnji Dan prevencije biti primjeren uvjetima, te ćemo, između ostalog, biti uskraćeni za nastup našeg školskog zbora, kako učeničkog, tako i nastavničkog, dramsko-scenske izvedbe i sve ono što smo dosad uzimali zdravo za gotovo. Ipak, razrednici, predmetni nastavnici i stručna služba dat će si truda i pripremiti aktivnosti Dana prevencije, koje će se provesti u srijedu, 23. prosinca 2020., zadnjeg dana prvog polugodišta. Svi su učenici, bez obzira na razred, smjer i smjenu, toga dana dužni biti u svojim virtualnim učionicama u vremenu od 9:00 do 11:00 sati. O detaljima aktivnosti obavijestit će vas vaši razrednici i/ili predmetni nastavnici.

Koristimo priliku obavijestiti vas da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo odluku (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_12_136_2602.html) prema kojoj nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 18. siječnja 2021., tjedan dana kasnije od prvotno najavljenog kalendara, dok praznika najavljenih za kraj veljače 2021. nema.

Drugo polugodište počinjemo prema A rasporedu (gimnazija i E razredi u prijepodnevnoj, a agrotehničari i obrtnički razredi u poslijepodnevnoj smjeni). Nadamo se da će se do tada stvoriti uvjeti za održavanje nastave u školi. Naravno, povratak u školu podrazumijeva provođenje svih epidemioloških mjera koje su bile na snazi tijekom prvog polugodišta (obvezna dezinfekcija ruku, obvezno nošenje zaštitne maske na pravilan način, te obvezno držanje distance kada prostorni uvjeti to dopuštaju).

Budući da je jedan od ključnih faktora u donošenju odluke o načinu održavanja nastave (u školi ili na daljinu) broj učenika u (samo)izolaciji, molimo vas da u slučaju da vam se tijekom praznika odredi mjera samoizolacije ili utvrdi pozitivan nalaz, o tome svakako obavijestite svoje razrednike.

U nadi da će se naš svakodnevni život uskoro vratiti u uobičajene okvire, srdačno vas pozdravljam, zahvaljujem na suradnji i strpljenju u provođenju nastave na daljinu, te vam u ime svih djelatnika naše škole, kao i svoje osobno ime, želim ugodne blagdane,  te zdravu, sretnu i uspješnu novu godinu!

Ravnateljica


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju