preskoči na sadržaj

Srednja škola Dragutina Stražimira

Login

SREDNJA ŠKOLA DRAGUTINA STRAŽIMIRA

GUNDULIĆEVA 2a

10 380 SVETI IVAN ZELINA

ured@ss-dstrazimira-svetiivanzelina.skole.hr

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT "BUDI 3D KREATIVAN - PRIMJENA ADITIVNIH TEHNOLOGIJA U RADU S UČENICIMA SREDNJIH ŠKOLA"
Autor: Martina Zerec, 13. 10. 2020.

 

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Ovim vas putem obavještavamo da je projekt Budi 3D kreativan - Primjena aditivnih tehnologija u radu s učenicima srednjih škola, započet u ožujku 2020., uspješno priveden kraju, te je naša škola postala bogatija u smislu dobivene opreme, te stečenih znanja i vještina.

Naša je škola u trajno vlasništvo dobila sofisticiranu 3D opremu, a na edukacijama je u 2 ciklusa sudjelovalo 8 nastavnika. Inicijalnim je planom provedba edukacija za nastavnike, kao i za učenike, zamišljena u zgradi naše škole, no zbog epidemiološke je situacije i s njome povezanih naputaka nadležnih institucija bilo potrebno izvršiti korekcije originalnog plana. Edukacija nastavnika i strukovnih učitelja stoga je obavljena u prostorijama tvrtke IZIT d.o.o. u Svetoj Nedelji, koja je bila i isporučitelj opreme, dok edukaciju učenika, barem što se vanjskih stručnjaka tiče, zasad nije moguće provesti. Teoretsku i praktičnu obuku nastavnika i strukovnih učitelja izvršili su stručni suradnici Elektrotehničkog društva Zagreb, dr. sc. Nenad Drvar, dipl. ing strojarstva i  mr. art. Leo Vukelić, akademski kipar.

Uporaba aditivnih tehnologija u 3D ispisu jedna je od suvremenih tehnoloških revolucija. Stoga je glavni cilj Projekta bio kroz stručno usavršavanje nastavnika i strukovnih učitelja povećati kvalitetu obrazovanja u našoj školi, te omogućiti učenicima razvijanje kreativnosti i inovativnosti u cilju povećanja vlastitih kompetencija, sukladno izazovima vremena i novim zahtjevima tržišta rada.

Za potrebe edukacije izrađen je i priručnik Budi 3D kreativan - Primjena aditivnih tehnologija u radu s učenicima srednjih škola s tehničkim uputama i uputama za rad na siguran način.

Provedbu ovog projekta omogućila je i financirala Zagrebačka županija, kojoj i ovom prilikom zahvaljujemo na razumijevanju i podršci.

Zahvaljujemo i voditelju Projekta, mr. sc. Krunoslavu Pilku, na inicijativi i trudu uloženom u njegovu realizaciju.       

Ravnateljica                                                                                                                           


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju